Krajská liga mužů:
13. března 2024
A-tým
Redakce

Čapíno - přál bych si 1000 diváků

Druhým v pořadí, kterého jsme poprosili o pár slov je jeden z klíčových hráčů a základních stavebních kamenů týmu - Pepa Čáp !

1. Čapíno, mluvíme spolu bezprostředně po třetí výhře v semifinálové sérii s Novou Pakou, pojďme se však vrátit ještě ke čtvrtfinálové sérii s Litomyšlí. Jak ti bylo a co sis říkal během nájezdů rozhodujícího utkaní po druhé sérii za nepříznivého stavu 0:2, loučil si se vnitřně se sezonou nebo jsi věřil v obrat?

Musím říci, že jsem věřil celou sérii, že Litomyšl porazíme. Objektivně ale musím přiznat, že před třetím nájezdem soupeře mi za stavu 0:2 nebylo úplně nejlépe. O to cennější a emotivnější pak ale bylo, když jsme sérii dokázali otočit a vyhrát. Zde patří velké díky Burákovi a Bůcovi, když dokázali udržet chladnou hlavu a vstřelit kontaktní góly, kterými nás vrátili zpět do hry!

2. V dosavadním průběhu play-off jsi odchytal plnou porci šesti utkání. Byla v nějakém zápase možnost rozložení sil s tím, že by chytal Bigiš nebo vzhledem k tomu v jaké formě chytáš, tak jste o tom neuvažovali?

My se Simonem bavíme dost často ohledně toho kdo bude chytat. Je to legenda, která má asi 5 titulů nebo nevím už ani kolik, a má zkušeností na rozdávání. Je hrozně fajn mít takhle zkušeného parťáka, který je schopen kdykoliv naskočit a dává možnost svým výkonem týmu vyhrát zápas.

3. Po znovuzrození novoměstského hokeje opět propukl divácký zájem o Spartak. Celosezonní slušné návštěvy na domácím stadionu gradují nyní v play-off, když se návštěvnost zvedá zápas od zápasu. Jak podporu hodnotíš a je právě podpora diváků něco, co ti pomáhá v tvém výkonu?

Divácké podpory si moc ceníme. Nebudu zapírat, že jedním z mých osobních cílů po návratu do Spartaku bylo opět dostat lidi v hojném počtu na zimák, tak jako tomu bylo, když jsem tehdy začínal v A týmu já sám. Když vidím, kolik lidí teď chodí na naše utkání, tak to je motivace sama o sobě, zkusit vyhrát každý zápas, a to nejen pro mě, ale věřím, že i pro celou kabinu. V hlavě mám po celou sezonu scénář a sen, postoupit do finále a na první domácí finálové utkání přivítat doma návštěvu překračující 1000 diváků, to by byla nádhera. První cíl máme splněný, tak teď uvidíme, zda klapne i ten druhý!

4. V pátek začíná očekávané mezikrajské finále s Českou Třebovou, budeš se na finálovou sérii nějak speciálně chystat ? Zároveň tě všichni známe jako krále pozápasových oslav, jak na ledě, tak i v přilehlých restauračních zařízeních. Můžou se diváci případně těšit na nějakou novinku popř. specialitu?

Já se na ní připravím tak, že si pořádně odpočinu, protože ten program je opravdu náročný. Mohu všechny ubezpečit, že v případě úspěšného zakončení sezóny se mají naši fanoušci na co těšit a to jak na ledě, tak po celém Novém Městě, ale k tomu je ještě daleko a nemá cenu o tom zatím ani spekulovat. Před tím vším si musíme nejprve udělat poslední tři fajfky, což je náš základní cíl!