Krajská liga mužů:
19. března 2024
Přípravka 2014 a ml.
Radek Hlávko

Mezinárodní turnaj v polské Toruni

Mezinárodní turnaj v polské Toruni

Pro hokejovou přípravku ročníku 2014 letos končí éra minihokeje a od příští sezony již jako mladší žáci budou hrát velký hokej. Aby měli na co vzpomínat, tak jsme pro ně zařídili dvoudenní turnaj v polské Toruni, od soboty 16. do neděle 17.3., kterého se zúčastnilo 11 týmů z Polska, 1 z dánské Kodaně, ukrajinského Lvovu a naše skromnost ze Spartaku. Jelikož nás čekalo 485 km cesty, tak jsme vyrazili již v pátek po obědě v počtu 7 hráčů roč.2014 a 4 hráčů roč. 2015. Do Toruně jsme dorazili večer ve 20h. Ubytovat, večeře a děti unavené po cestě šly spát a nabrat síly na sobotu.

Ráno po snídani děti s rodiči vyrazili na krátký výlet po městě a v 11h nás čekalo slavnostní zahájení turnaje. Ihned po zahájení jsme rozehráli turnaj proti týmu Toruň B a vcelku v pohodě jsme zvítězili 12:0, ale druhé utkání jsme prohráli s Katowicemi 1:0. Ve třetím utkání jsme nestačili na polský Janow 3:0, ale čtvrté utkání s Bydgoští jsme zvládli 8:2. Nakonec sobotního programu nás ještě čekali dovednostní soutěže a to bylo kolečko o 5-ti bruslařích pozadu, tvrdost střelby a nájezdy. V soutěžích jsme se vždy umístili ve středu startovního pole. Po sobotním programu tak bylo jasné, že musíme ze dvou nedělních zápasů alespoň jeden vyhrát, abychom se vešli do 4. místa a postoupili do play off. Naši hokejisté tuto výzvu přijali a nejdříve porazili Legii Waršava 3:1 a potom ještě polskou Debicu 4:0. Do play off jsme tak postoupili ze 2. místa ve skupině a ve čtvrtfinále nás tak čekal 3. tým druhé skupiny a tím se stal, pozdější vítěz turnaje, ukrajinský Lvov. Po konci základní části ještě proběhlo přetahování lanem, kde jsme vypadli ve čtvrtfinále.

Po slibném začátku a vedení 1:0 nás soupeř přestřílel a prohráli jsme 7:3. Čekal nás tak boj o konečné 5. – 8. místo. V dalším utkání nás ne úplně férově porazili Katowice 3:2 a kluci i holky byli hodně zklamaný, že je čeká „jen“ boj o 7. místo. Trenéři však borce povzbudili a namotivovali, takže ikdyž už unavení, ale porazily Poloniu Bytom2:1. Zakončili tak turnaj vítězstvím a konečným 7. místem ze 14-ti účastník.

Naši kluci a holky se určitě mezi účastníky ze statisícových měst neztratili a odjíždějí domů se spoustou nových zkušeností a zážitků, na které budou určitě za pár let vzpomínat, jako my vzpomínáme na turnaje z našich dětských let.

Moc děkuji za super přístup dětí, trenérů, ale také rodičů a nadšených fanoušků, bez kterých by to nešlo.

Radek Hlávko

Vedoucí 2014