Krajská liga mužů:
14. března 2024
A-tým
Redakce

Miky Pohl - ve finále nechám vše!

Miky Pohl - nejproduktivnější obránce soutěže po základní části

1. Semifinálovou sérii s Novou Pakou jsme zvládli v nejkratším možném termínu a sérii jsme ukončili třetím vítězstvím na domacím ledě. Překvapilo tě, že série byla takto krátká? Ukázala se vnitřní síla týmu, kdy jsme v úvodních dvou zápasech prohrávali a museli výsledek otáčet?

Letos je to moje třetí sezóna v Krajské lize a v dresu Spartaku a musím říct, že letos jsme opravdu silný tým, který táhne za jeden provaz. Jsme partu kluků, která se těší na každý trénk a zápas, což navíc graduje zejména teď v play-off. Takže ano, tým má obrovskou sílu a chuť letos dokázat to, co se tu dlouhá léta nepovedlo.

Co se týče série s Pakou, tak ano, byl jsem překvapený. Čekal jsem že to bude větší boj, více srážek, víc napjatých situacích. Tím nechci samozřejmě shazovat úroveň utkání, jen si myslím, že například série s Litomyšlí pro nás byla mnohem náročnější, a to nejen z pohledu výsledků, ale i stylu hry a počtu osobních soubojů. Alespoň teď máme dostatek času si odpočinout, doléčit šrámy a připravit se na samotný vrchol sezóny.

2. Nejen mě, ale určitě i řadě dalších novoměstských fanoušků zatrnulo, když jsi v prvním utkaní čtvrtfinálové série s Litomyšlí musel po několika minutách z utkání odstoupit. Následně jsi vynechal druhé utkaní na ledě soupeře a vrátil jsi se na rozhodující domací utkaní. Jsi již zdravotně fit a nakolik byla v ohrožení tvoje účast po zbytek sezóny?

V ten moment zatrnulo i ve mně! Kolikrát se stane, že máte nějaký souboj a v tu chvíli vás nic nebolí, ale po zápase to přichází k sobě. Ale tohle byl moment, kdy hned víte, že je to problém. Blbý souboj, který jsem nečekal, jelikož by mě nikdy samotného takový souboj udělat nenapadlo. Třetí hráč do souboje, bez puku, za mne úplně zbytečný. Každý by měl mít v hlavě hlavně to, že nás hokej na této úrovni neživí a být ohleduplný k ostatním.

Prvotní myšlenka byla, že mám po sezóně, a po přípravě na zahraniční závody v cross-fitu a zároveň, že mám zlomenou klíční kost. Ale cvičit se vyplácí, a naštěstí to vše podrželo “pár” svalu co na sobě mám, takže teď už jsem v cajku a jedeme dál!

3. Společně s Kubou Mertem patříš ke stěžejním obrancům současného Spartaku. Po tvém boku stoupají i výkony ostatnich obranců - napřiklad vhodná chemie tebe a Dufina v obranném páru. Vnímáš to, i vzhledem k tvému CV také tak a jak se snažíš spoluhráčům pomáhat?

S Kubou jsme stejný ročník, v mládeži a i v 1.lize jsme se docela často potkávali. Vždy jsem ho bral jako Pardubáka (směje se) a byla mezi námi přirozená rivalita, ale jsem rád za to že je v Novém Městě! Je to výborný bek a ještě lepší kluk do kabiny. Sice naše společně střetnutí v mládeži vždy dopadlo výhrou mého týmu, na což minimálně jednou týdně reaguje tak, že to byla náhoda a beton z naši strany, ale jsme za něj rádi! (směje se)

Určitě s Dufínem máme nějakou společnou chemii. Když budu mluvit za sebe, tak nemusím moc přemýšlet, jestli když pojedu podpořit útok, tak zda někdo vzadu bude nebo nebude. Vždy vím, že tam je. Na to, že před 13 lety jsem se na Davida chodil koukat když hrál juniorku a občas za A tým mužů, tak je to teď takové úsměvné, že máme tu možnost si spolu zahrát (usmívá se). Snažím se být přínosný pro tým, tím jaký jsem hráč.. a samozřejmě že když vidím že v něčem mohu někomu poradit, a říct co by mohl příště udělat jinak, aby to měl lehčí, tak rád poradím! Spíš se ale snažím strhnout celý tým svým výkonem, a tím, že ze sebe chci vydat vždy maximum!

4. Finálová série s Českou Třebovou bude zajímavá i v kontextu hračů, kteří nastupují v dresu soupeře. Jak se tešíš na porovnaní s ex-extraligisty v dresu soupeře, konkrétně s obránci Vašíčkem a Drtinou, či útočníky Semorádem s Pláškem, který by s trochou nadsázky mohl být tvým otcem?

Celkově každý zapas s Českou Třebovou je takový svátek. Přijde hodně lidi, poslední zapas co přijela Česká Třebová do Nového Města, tak od nich přijel snad celý autobus fanoušků, možná dva. Výborná atmosféra od našich i jejich fanoušků. A jak se těším na porovnání s takovými hráči? Proti několika z nich jsem už hrál mnohokrát, s některými jsem dokonce hrál i v jednom klubu.

Ale určitě to bude zajímavé pro nás všechny a hlavně pro fanoušky.

5. Vzhledem k tvé tělesné konstituci často působíši v roli tzv. "Zlého muže Spartaku ", lépe řečeno v roli "policajta" Vnímáš určitý respekt od soupeřů, kteří vědí, že pustit se s tebou do křížku by nebylo nejmoudřejší rozhodnuti? I kdyz tě Spartak potřebuje primárně ve hře a na ledě, jsi v případě potřeby připraven, postavit se ve finálové sérii respektovanému bijci Vašíčkovi?

Neberu se tak! Možná lidi mě do té pozice pasují kvůli mé hře a postavě, že mi nevadí hrát tvrdě, ale vždy se snažím hrát čistě! Rozhodně ale nejsem ani typ hráče, který by štěkal, ale nekousal (směje se). Teď už ale musím přemýšlet nad tím, co je lepší pro tým! Znám své silné stránky, ale teď už nejde o osobní ego, nebo dokazování si něčeho... tady už hrajeme za tým. Pokud bude ale třeba, rozhodně jsem připraven bránit kohokoli z týmu a ve finále nechám vše, abychom byli úspěšní!