Krajská liga mužů:
15. března 2024
A-tým
Redakce

D. Reichmann - zmrzlinový pohár nás nezajímá

David Reichmann - zmrzlinový pohár pořídím holkám, my s klukama chceme ten opravdový!

1. Davide, jako odchovanec klubu, který ve Spartaku zažil časy dobré i chvíle, kdy se Spartak topil v hlubokém bahně. Jak vnímáš současný rozkvět Spartaku a zároveň divácký boom, který graduje v play-off návštěvami převyšující 500 divaků? Zároveň se Spartak může spolehnout na diváckou podporu i při venkovních utkaních. Chtěl by si lidem a fanouškům Spartaku jako kapitán před začátkem finálové série něco sdělit?

Samozřejmě si to užívám. Po tom, co jsme si tady zkusili, to dno, kdy jsme měli potíže sejít se kolikrát na zápas, na tréninky nás chodilo opravdu po málu, slýchali jsme nadávky ve smyslu, ať to radši zabalíme apod., tak to teď beru jako zadostiučinění všem, co na to tady nezanevřeli a neodešli od toho, nebo i těm co naopak v těch těžkých chvílích přišli s jasnou vizí postavit Spartak zpátky na nohy.

Myslím, že v tomhle můžu odpovědět za všechny kluky z kabiny jasně : opravdu DĚKUJEME. Diváci jsou skvělí už delší dobu. To není jenom teď v průběhu play off.Například minulý rok, kdy probíhala rekonstrukce, tak díky nim jsme se v azylu mohli celou sezónu cítit jako doma. A to, co děje teď je opravdu skvělý! Vážíme si toho a doufáme, že je nezklameme!

2. Vraťme se ještě v krátkosti k dosavadnímu průběhu play-off. Čtvrtfinálovou sérii s Litomyšlí rozhodla až 6.série nájezdů. Ty jsi strávil podstatnou část prodloužení přímo na ledě, kdy oba celky byly několikrát pár centimetrů od vitězství, jak hráč takové chvíle prožívá?

Jelikož jsem si v té sérii vyzkoušel vzhledem k trestu z konce základní části v prvním utkáni roli diváka, tak mohu říci, že i přes velký počet infarktových situací ve třetí třetině, prodloužení i nájezdech, tak jsem v daném utkání rozhodně neměl takové nervy, jako když jsem první utkání musel strávit na tribuně!

3. Kvalitní týmové i individuální výkony způsobily, že jsme před a nebo i během sezony přišli primárně v útoku o několik důležitých hráčů. Opustili nás postupně Ondra Zámečník, který si svými kvalitními výkony v loňské sezóně vybojoval místo v hradecké juniorce a letos dokonce naskočil i do A týmu k extraligovému utkaní na Spartě, v průběhu sezóny odešel i Adam Novotný, který vyztužil extraligovou juniorku Pardubic a poslední den přestupního období navíc odešel i lídr týmu a bodování Štěpa Matějček, kterého si vyhlédl jeden z aspirantů na vítěze Chance ligy: Vsetína. Jsi překvapen; jak jsme se vyrovnali s těmito ztrátami a pokračujeme i nadále ve výborných výkonech a výsledcích? Cítíš zároveň, že do jisté míry je tento stav oceněním práce vás hračů a ostatních členů Spartaku?

To, že jsme přišli o Ádu a o Matějdu je bezpochyby velká ztráta, ale tak nějak jsem tomu věřil, že to zvládneme. Myslím, že bylo důležité, že v týmu nikdo nijak nepanikařil a prostě se věřilo, že začnou bodovat o to víc jiní hráči, což se naštěstí podařilo. Důkazem už je samotné play off, kde se podařilo několika hráčům v těžkých zápasech se urvat a dát třeba i hattrick. A Záma ten doufám, že s námi ještě nějaké zápasy odehraje. Je takovým bonusem pro diváky, protože to co on předvádí jako junior, klobouk dolů! Jinak to je samozřejmě ocenění jich samotných za jejich práci a jejich výkony a my jsme rádi, že jsme měli možnost si s takovými hráči zahrát a mít je ve Spartaku.

4. Finále se do Nového Města vrací po 15 letech, jako hráč ho zažiješ poprvé, bude se příprava nějak speciálně lišit oproti zaběhnutým pořádkům? Zároveň se můžeš na většině utkání spolehnout na podporu svých rodičů, manželky a nyní i dvou malých dcer. Jsou právě oni tím pomyslným motorem, který tě žene k dobrým výkonům, pomáhali ti v návratu po težkém zranění, které jsi v průběhu sezony utrpěl na ledě Dvora Kralové a kteří tě ve Spartaku udrží i v následujících sezonách?

Ták určitě! :D

Vím, že je to klišé, ale ta podpora rodiny je samozřejmě důležitá. Když jsem byl zraněný, tak mě samotného překvapilo, jak starší dcera vnímala to, že nehraji. Každou chvíli se mě ptala, proč jsem zraněný a proč nejsem na ledě. Teď se zase pořád ptá, kdy už bude ten pohár, tak snad ji nezklameme!

Tak minimálně ten zmrzlinový jí určitě koupíš?

To každopádně, ale pro ten mistrovský nechám na ledě během finálové série duši, stejně jako celý náš tým!